Praktijk De Vlinder
Psychotherapiepraktijk

Over ons

Praktijkhouder 

Mijn naam is Veronique Erkens-Waucomont, getrouwd en moeder van twee kinderen. Na mijn opleiding Gezondheidswetenschappen en Psychologie ben ik op diverse plekken werkzaam geweest. Daarbij heb ik zowel binnen de volwassen GGZ als de GGZ voor kinderen en jongeren gewerkt, binnen grote GGZ instellingen en binnen de afdeling Medische psychologie in het ziekenhuis. In de loop der jaren heb ik diverse (post)doctorale opleidingen en scholingen gevolgd. Inmiddels ben ik BIG geregistreerd Klinisch psycholoog en psychotherapeut , beiden gespecialiseerd in Kind & Jeugd. 

Jaarlijks blijf ik mijn kennis op peil houden door het bezoeken van congressen, symposia en het volgen van cursussen. Tevens ben ik lid van enkele intervisiegroepen in de regio. 


Therapieën

Kinderen en jongeren met verminderd basisvertrouwen oftewel problemen met de hechting hebben dikwijls in hun vroege jeugd traumatische ervaringen  beleefd. In de behandeling wordt naast de inzet zet van de Basic Trustmethode voornamelijk integratief gewerkt en wordt gebruik gemaakt van o.a. EMDR, Write junior (een vorm van schrijftherapie), elementen van de Theraplay, elementen vanuit Een taal erbij, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

 

De praktijk 

De praktijk richt zich specifiek op hechting gerelateerde en trauma gerelateerde problematiek bij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor wordt de Basic Trustmethode ingezet, waarin ouders of verzorgers sensitief worden gemaakt op hechtingssignalen bij het kind. Ze leren hoe ze hierop kunnen reageren zodat hun kind kan groeien in zijn of haar basisvertrouwen. Vervolgens heeft een vergroting van het zelfvertrouwen een positieve invloed op de sociaal-emotionele en/of gedragsproblemen. Niet alleen bij biologisch eigen kinderen, maar ook voor pleeg- en geadopteerde kinderen is deze methodiek zeer effectief. De Basic Trust Methode is erkend door het NJI. 

De praktijk is in april 2019 gevisiteerd door het NIP en voldoet daarmee aan de professionele standaard. Eveneens beschikt de praktijk over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut GGZ en een privacy policy, hetgeen op verzoek is in te zien. 

 

Via doorverwijzing van huisarts, CJG of Bureau Jeugdzorg, kunnen cliënten diagnostiek en behandeling genieten. De praktijk heeft contracten met de gemeenten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Uiteraard bestaat ook altijd de mogelijkheid om jezelf aan te melden en het traject te financieren.